Moeder de Vrouw
Zojuist een heel boeiend gesprek gehad met een onderdanige man die zich graag als vrouw kleedt (en een garderobe heeft om jaloers op te zijn 😍). Hij vertelde me dat deze gevoelens er altijd al waren en dat zijn moeder hem vroeger de volledige ruimte en vrijheid gaf om ze te ervaren. Zo kreeg hij haar gedragen panty's om op zijn eigen kamer mee te doen wat hij wilde en als hij eens iets van haar  wilde dragen, dan gaf ze hem dat. Op een gegeven moment likte hij haar voeten schoon, nadat ze een dag lang voor haar werk op pumps gelopen had. Vooral haar opdrachtjes ervaarde hij als zeer opwindend en zij genoot van het steeds weer zien van zijn reactie op haar subtiele invitaties. En dat ging steeds verder....
 
Uit zijn verhaal kon ik opmaken dat deze moeder eigenlijk de ultieme vertolking van een krachtige dominante Vrouw in zijn leven was (zij die zowel de strenge als liefdevolle 'rol' als geen ander vervult). Er ontstond een relatie die voorbij ieder taboe ging en waar zowel moeder als zoon een diepe verbinding met zichzelf en elkaar in konden ervaren. Maar in de normale wereld zou het onderdanige verlangen van deze man eerder als de ontstane verkniptheid van seksueel misbruik worden gezien, dan als het resultaat van een vrije opvoeding waarin hij zijn diepste verlangens al vroeg kon ervaren en leren uiten (zoals hij dat zelf ervaren had). Wat ook indruk op me maakte, was dat ik de eerste was met wie hij dit verhaal deelde (en ik er niet over twijfelde of het toch niet een stiekeme fantasie was).

En zo heb ik nog een klant (van in de zestig) die mij regelmatig belt over zijn moeder waarmee hij een tantracursus doet. Deze man is niet onderdanig en wordt tijdens de cursus voortdurend geconfronteerd met dubbele gevoelens en tegenstrijdige verlangens. Wat het nog complexer maakt is dat hij bijna geen ervaring met andere vrouwen heeft, waardoor de context om deze ervaring in te plaatsen ontbreekt. Echter, wanneer die context er wel zou zijn, zou deze ervaring bijna zeker niet plaatsvinden. Zijn moeder heeft dus waarschijnlijk gedaan wat in haar beleving nodig was en haar zoon - ook  weer op heel subtiele/vrouwelijke wijze - in contact gebracht met zijn seksualiteit en intimiteit. Een voorbeeld van hoe eindeloos de liefde van een moeder voor haar zoon is? Of een duidelijke grens die nooit overschreden mag worden?  

Dit soort 'incestueuze' relaties komt veel vaker voor dan we denken en zeker niet alleen in de rijke fantasie van mensen. Opvallend is dat wanneer een vader zijn dochter op deze manier zou benaderen, het een heel ander verhaal zou zijn of lijkt te zijn. Ik denk dat dit te maken heeft met het grote verschil tussen mannelijke en vrouwelijke seksualiteit. Het is gelukkig niet vaak voorgekomen, maar wanneer ik geconfronteerd word met mannen die (hun eigen) kinderen in hun seksuele fantasieën betrekken, kan ik dat niet handelen en niet anders dan mij daar volledig voor afsluiten. Op zo'n moment geldt ook het Domina zijn en mannelijke ego een kopje kleiner maken niet meer. Voelen dat deze dingen daadwerkelijk bestaan en plaatsvinden, is het meest afschuwelijke wat er is, zeker sinds ik zelf moeder ben.


Het is ontzettend complex om in dit gebied buiten de moraal te beoordelen wat goed en slecht is. In die zin is het maar goed dat er een taboe is, hoewel dat ook zorgt voor veel onderdrukte (en dus in potentie gevaarlijke) energie. Ik vond het verhaal van vanmorgen in ieder geval inspirerend wat betreft de dunne scheidslijn tussen werkelijkheid & fantasie, gezond of beschadigend en verknipt of vrij.    

 Ik ben heel benieuwd naar jullie mening hierover en misschien ook wel ervaringen...
Over de schrijver
Reactie plaatsen