Karma is a Bitch
Een  jong lief en onervaren slaafje bedankte me in de privéchat voor mijn advies en dat ik zoveel energie en tijd over heb om hem te helpen. Tijd heb ik zeker niet over (en zelfs een chronisch tekort aan), maar ik weet waar ik mijn energie insteek en waarom. Ik weet ook dat alle daden een effect/gevolg hebben in het complete veld van energie dat leven heet. Als ik ook maar iets terughoudt, dan zal mij iets onthouden worden, simpelweg omdat ik die blokkade zelf zo heb gecreëerd. Het goede nieuws  is dus dat alles mogelijk is en binnen handbereik ligt, omdat je de sleutel zelf in handen hebt. Het voor sommigen minder goede nieuws is  dat dit een enorme mate van verantwoordelijkheid met zich meebrengt die je aan moet kunnen. Zo niet, dan kun je altijd nog kiezen voor de slachtofferrol, hoop/geloof of de kop in het zand. Geen van deze alternatieven is bevredigend voor jezelf of je omgeving. Wat wil je echt? En durf je daarvoor te gaan, of ben je niet fully committed en blijf je hopen op een wonder van buitenaf?

Ik investeer continu in dingen waar niet direct of concreet iets uit terugkomt, omdat er zoveel (met bloed, zweet en tranen verworven) rijkdom in mijn leven is, dat ik niet vanuit armoede kan denken. Het mooie van onvoorwaardelijk geven is dat het tot onvoorwaardelijk ontvangen leidt (waarbij het tweede nooit de motivatie voor het eerste kan zijn). Wat er terugkomt is veelal onverwacht en vanuit totaal andere  richting, waardoor er geen samenhang lijkt te zijn met wat je al eerder in beweging bracht. Het gaat dus over je algehele instelling en uitstraling, in plaats van het effect dat een mogelijke handeling op iets heeft. Wie goed doet, goed ontmoet - zonder dat er een verwachting  is (want dan is het pas echt goed 😉).     
Uiteindelijk leidt dit tot de interessante vraag: ben je blij met wat er is? En zo nee, op wat voor manier maakt de Bitch in jouw leven dat duidelijk? Wie of meer waarschijnlijk wat is die Bitch? Je snapt wel dat deze vraag een uitnodiging is om met jouw antwoord het nodige karma te transformeren (en indruk te maken) ;-)   

Over de schrijver
Reactie plaatsen