Home sweet home

Life is full of surprises. Ik had nooit gedacht op de plek te komen waar ik nu ben en de dingen te doen die ik nu doe. Ik heb er niet bewust voor gekozen en tegelijkertijd ook wel, in elke kleine keuze die ik ooit maakte. Van yin naar yang en weer terug, want zonder diepe dalen geen hoge pieken. Gelukkig ervaar ik steeds meer balans in mijn leven en is de uitdaging van deze fase om alle rijkdom die er is in balans te brengen en naast elkaar te laten bestaan. En dat lukt me steeds beter, ook dankzij mijn Lief zonder wie ik stuurloos zou zijn  ❤️ 

Deze foto is van het TGirl feestje van vorige week, samen met mijn nieuwe vriendinnen. Amy ken ik inmiddels vijf jaar; ik heb haar transitie van dichtbij mogen meemaken en begeleiden. In dat proces zijn we naar elkaar toegegroeid en hebben we elkaar als creative counterparts gevonden. Wat gingen we ook dit keer weer in het moment op, tijdens onze fotoshoots 💞 Amy heeft een waanzinnig mooie foto van me gemaakt, die ik hierna zal posten. Hoe bijzonder om zo door iemand gezien te worden ☺️ 

En dan is er Sanne, die ik drie feestjes terug ontmoette, toen ik als Drag/BioQueen mijn entree in dit bijzondere wereldje maakte. Meteen was er een klik en bleek er een gelijkgestemde visie te zijn, waarin we dagelijks inspiratie uitwisselen. Toen ze zei dat ik als DragQueen mijn make-up toch minstens tot mijn wenkbrauwen zou moeten door laten lopen, besloot ik dan maar gewoon buiten alle hokjes te blijven 😬 Nog iets wat me meteen aan haar verbond, is dat ook zij jaren terug - als man - een heftig ongeluk kreeg waarbij ze de dood in ogen keek en waarna haar leven rigoureus veranderde. 

Toen ze na het ongeluk ontwaakte, dacht ze dat ze een vrouw was en ook in de spiegel zag ze een vrouw. Dat was het begin van de zware weg van herstel én transformatie naar vrouw-zijn. Waarbij haar mannelijke vorm er ook is en net zo'n belangrijk stuk vertegenwoordigt als haar vrouwelijke verschijningsvorm. Als man is hij gek op crossmotoren en als vrouw schittert ze op diverse podia ⭐️; als man is hij inmiddels een goeie vriend en als vrouw ben ik een beetje verliefd op haar 😍  

Ieder keer weer wanneer ik naar zo'n feestje geweest ben, kom ik super geïnspireerd en opgeladen terug. Alsof dit een soort tweede staptijd in mijn leven is (toen ging ik ieder weekend, nu om de 3 a 4 maanden 😅), vol met creatieve vrijdenkers en Paradijsvogels die laten zien hoe het ook anders kan. Telkens weer ontmoet ik er prachtige, dappere mensen die me verbazen met hun levensverhaal en way of life. Ik zou willen dat de veilige setting van daar ook in de maatschappij aanwezig was en realiseer me dat dit is waar ook ik me voor inzet, door 'gewoon' mezelf te zijn en blijven 💖  
Ik had mezelf getrakteerd op 3 nachten hotel na het feestje, zodat ik eindelijk eens goed kon ontspannen en me-time had, maar ook om de laatste hand te leggen aan mijn eerste Ebook. Het leuke was dat ik dit verblijf totaal anders ervaren heb dan ik dacht. Ik voelde meteen al dat ik 'thuis' miste en de mogelijkheid om met dat hete weer lekker in onze tuin te vertoeven. De drukke binnenstad van Roosendaal deed me denken aan toen ik nog in het centrum van Den Haag woonde en het verbaasde me dat ik het helemaal niet zo heerlijk vond om alleen op een terrasje te gaan zitten. Alles wat in een bepaalde levensfase nog leuk en avontuurlijk was, had overduidelijk z'n glans verloren.

Heel soms heb je wel eens dat je uit een nachtmerrie ontwaakt en enorm opgelucht bent dat het maar een nachtmerrie bleek te zijn. Dat gebeurde na de eerste nacht in het hotel. Ik droomde dat mijn kind ontvoerd was en voelde letterlijk de angst en afschuw in mijn lichaam. Het idee dat hij in handen van anderen was, die geen goede bedoelingen konden hebben en dat ik zelf volkomen machteloos en overgeleverd aan de omstandigheden was. En het gevoel dat ik in die afschuwelijkheid zelf niet verder kon leven. Totale ontreddering. Ik snap nu ook waarom ik juist dit zo ver van huis droomde. Afstand werkt zo verhelderend.

Zondag dus zo vroeg mogelijk opgestaan, om direct na het ontbijt terug naar huis te rijden. Nog steeds nagenietend van het feestje, met een camera vol verrassingen én een bijna voltooid Ebook. Voldaan en heel blij toen ik mijn twee schatjes thuis al voor het raam op me zag wachten ❤️ ❤️      

Visagie: Kitty's Make-up Studio 💄💋  

Over de schrijver
Reactie plaatsen