Happy Hormones 🌸
Hormonen zijn allesbepalende factoren in hoe je je voelt en of dit bijvoorbeeld overwegend (en al dan niet gewenst) mannelijk of vrouwelijk is. Dat weet ik uit eigen ervaring. Zo voel ik mij ieder moment van de maand anders en ben ik inmiddels behoorlijk bedreven in het sensueel surfen op al deze golven. Maar dat is niet altijd zo geweest...

Ik slikte 20 jaar lang de zwaarste anticonceptiepil, omdat het me als puber bevrijdde van jeugdpuistjes. Van de ene op de andere dag veranderde ik van bakvis naar babe en kreeg mijn zelfvertrouwen een enorme boost. Er was ineens mannelijke aandacht in overvloed en daar genoot ik intens van. Op dat moment was het wat nodig was, maar op mijn 26e dacht ik dat de tijd gekomen was om te stoppen met kunstmatige hormonen en mijn lichaam weer haar eigen cyclus terug te laten krijgen. Toen ik binnen no time weer onder zat, ben ik direct weer begonnen met de pil, in de overtuiging dat ik deze waarschijnlijk mijn hele leven lang zou moeten slikken. Na vele ayahuasca ceremonies en een compleet andere (vegan & suikervrije) leefstijl, kwam in 2015 dan toch het moment dat ik echt kon stoppen en alles daarna bleef zoals het was, op een paar kilo's minder na :-) En niet alleen dat...

Het leek alsof een verdoving wegviel en alles in mij tot leven kwam. Ik voelde mij ineens in mijn vrouwelijkheid weer verbonden met het eb en vloed van de verschillende seizoenen, in en buiten mezelf. Al deze pieken, dalen en veranderlijke gevoels- en energiestromen had ik door de pil nooit zo ervaren. Ik had daardoor al die jaren maar half geleefd, onder een synthetische koepel waar de zonnestralen niet rechtstreeks op mijn huid vielen en moe- en neerslachtigheid altijd ergens op de loer lagen. Ook de mensen en gebeurtenissen in dit kunstmatige universum leken gehuld in een dun synthetisch laagje, waardoor ik me nooit echt verbonden voelde en er altijd iets tussen het leven leek te zitten. 

Het lichaam is een vergeten tempel, waarin we de diepte en heiligheid van het leven kunnen  ervaren en toegang krijgen tot realiteiten die we niet voor mogelijk hielden. Zodra een vrouw zich hormonaal optimaal vrouw voelt, is zij voortdurend zwanger van het leven en brengt zij één en al schoonheid in de wereld. Voortgestuwd door haar instinctieve natuur, als open kanaal waardoor het leven zich voltrekt. Zonder dat zij uitgeput raakt, of in situaties belandt die ze niet wil. Want in de ruimtelijkheid van het  lichaam gaat alles vanzelf en in verbinding. Een stukje hemel op aarde, waar geen afgescheidenheid of hunkering naar illusies is.

Niet zo gek dus, dat vanaf dat moment ook mijn libido weer tot leven kwam en ik niet anders kon dan contact maken met mijn diepste verborgen & voorheen nog verboden verlangens. En zo begon mijn tantrische avontuur en ontwikkeling tot Domina 👣 

Hormonen kunnen dus een wereld van verschil maken en levens veranderen, ook als je het gevoel hebt in het verkeerde lichaam geboren te zijn. Ieder mens is uniek en ervaart de  wereld weer anders. Waar voor mij kunstmatige hormonen op een bepaald  moment een belemmering werden in de verbinding met mezelf, mijn vrouwelijkheid en de wereld om mij heen, kan dit voor een ander juist een tegenovergestelde ervaring geven. 

Hoe zorg je ervoor dat - in een wereld van zoveel belemmerende hokjes en onbewuste conditioneringen - het unieke wezen dat je bent volledig tot zijn/haar recht kan komen?  Persoonlijk geluk is misschien wel de voortdurende zoektocht naar balans tussen yin/yang, matrix/landschap van de ziel en regulier/alternatief. Zodat de unieke mix van ingrediënten ontstaat waar je jezelf het beste bij voelt en volledig in herkent. Soms moet je daarvoor buiten de lijntjes tekenen of kun je uiteindelijke niet anders dan van de klif springen, omdat ieder ander alternatief leeg en betekenisloos geworden  is. Ook wat dat betreft leven we gelukkig in tijden waarin (met dank aan vele dappere voorlopers) steeds meer mogelijk is en zelfs het nieuwe normaal niet meer bestaat :-) 


Wat betreft het artikel: hoe opmerkelijk is het dat de zwaarste pil gewoon op recept verkrijgbaar is om jeugdpuistjes mee te bestrijden (terwijl ik er langzaam depressief van werd) en hormonen voor transgenders in de beginfase lastig op recept te verkrijgen zijn? 

Over de schrijver
Reactie plaatsen