Dominant als uitgekiende balans 🌸
16 februari 2021 

Dominant als uitgekiende balans 🌸

sinds het patriarchale tijdperk is het 'vrouwelijke' in zowel 'vrouwen' als 'mannen' onderdrukt). Vanuit haar seksualiteit én sensitiviteit geeft zij 'leiding' en voelt zij wat nodig is, zowel bij zichzelf als haar submissive/man. Wanneer deze man haar aanbidt/de Godin laat zijn/voelen die ze is, komt er vanzelf een 'gelijkwaardige' flow terug waarin het universum zich openbaart ;-)","type":"unstyled","depth":0,"inlineStyleRanges":[],"entityRanges":[],"data":{}},{"key":"3pvfs","text":"","type":"unstyled","depth":0,"inlineStyleRanges":[],"entityRanges":[],"data":{}},{"key":"468pq","text":"Ik zie onderdanige mannen juist als heel krachtig, zonder vertroebeling van ego of andere door de maatschappij aangeleerde conditioneringen van 'het mannetje moeten zijn'. Een mooie D/s relatie voelt daardoor voor mij als thuiskomen, allebei je plek in kunnen nemen en samen groeien naar een waanzinnige magische extatische werkelijkheid, die voor geen van beiden op die manier zonder de ander ervaren zou kunnen worden. Ik heb die 'onderdanige' (of is het juist krachtige?) man dus net zo hard nodig om tot deze ervaring te komen. ","type":"unstyled","depth":0,"inlineStyleRanges":[],"entityRanges":[],"data":{}},{"key":"13uu2","text":"","type":"unstyled","depth":0,"inlineStyleRanges":[],"entityRanges":[],"data":{}},{"key":"9dfm2","text":"Maar ik denk ook dat dominant en onderdanig voor iedereen een andere betekenis en invulling heeft. Voor mij betekent het dat ik (zowel naar man- als vrouwpersonen, als naar wie dan ook ;-)) mijn grenzen bewaak en het conflict niet mijd, whatever the consequences may be (ik vind het conflict interessant, omdat het aangaan ervan de relatie juist kan verdiepen en verrijken). Ook hier de ruimte geven aan yin en yang dus. Sinds ik dit doe, is mijn leven compleet veranderd en zijn er veel mensen weggevallen, alsook bijgekomen. ","type":"unstyled","depth":0,"inlineStyleRanges":[],"entityRanges":[],"data":{}},{"key":"a97ra","text":"","type":"unstyled","depth":0,"inlineStyleRanges":[],"entityRanges":[],"data":{}},{"key":"95m9c","text":"Als Goddess ben ik in mijn onvoorwaardelijke relatie niet alleen maar krachtig, maar ook kwetsbaar en wil ik - indien nodig - kunnen leunen op mijn levensgezel. Hij buigt op sommige momenten, maar is zeker geen deurmat die alleen maar doet en inneemt wat ik wil. Hij heeft ook mij veel te bieden, waarbij onze 'mannelijke' en 'vrouwelijke' eigenschappen in een perfecte & unieke samenstelling & dans samensmelten en elkaar aanvullen én uitdagen 💫 Waarbij hij net dat beetje meer vrouwelijke eigenschappen als andere overwegend mannen heeft, en ik net dat beetje meer mannelijke eigenschappen als andere overwegend vrouwen heb ;-) ","type":"unstyled","depth":0,"inlineStyleRanges":[],"entityRanges":[],"data":{}},{"key":"ch3pt","text":"","type":"unstyled","depth":0,"inlineStyleRanges":[],"entityRanges":[],"data":{}},{"key":"7htfr","text":"Voor mij is er ook nog een onderscheid tussen werk en privé. In mijn werk speel ik meer met mannen en ik laat hen nooit in mijn kwetsbaarheid toe. Omdat ik nogal eens geconfronteerd word met ego & behoeftigheid, ben ik vanzelf in de rol van Domina gegroeid. Ook mijn persoonlijke ervaringen uit het verleden met mannen spelen een rol, waarbij 'gebruikt' worden (zoals bij zoveel overwegend vrouwen) een veel terugkerend thema geweest is. Na een heftig ongeluk veranderde dat mechanisme; vanaf dat moment ging ik van overleven naar leven en liet ik mezelf niet meer bepalen door wat anderen vonden of wilden. ","type":"unstyled","depth":0,"inlineStyleRanges":[],"entityRanges":[],"data":{}},{"key":"1mt4c","text":"","type":"unstyled","depth":0,"inlineStyleRanges":[],"entityRanges":[],"data":{}},{"key":"atlq3","text":"Daardoor doe ik wat ik nu doe en geniet ik iedere dag weer van de vrijheid & verbinding die dat geeft :-) Ik heb online veel vaste sletjes, sissy's en slaafjes waar ik een intieme, bijzondere band mee opgebouwd heb en ook in mijn eigen leven prijs ik mij gelukkig met een man die alles voor mij doet en zijn plek naast (en onder 😛) mij volledig durft in te nemen.","type":"unstyled","depth":0,"inlineStyleRanges":[],"entityRanges":[],"data":{}},{"key":"bqfif","text":"","type":"unstyled","depth":0,"inlineStyleRanges":[],"entityRanges":[],"data":{}},{"key":"b9ptb","text":"Voor mij is afwisseling - en eigenlijk dus de juiste mix van ingrediënten/balans - enorm belangrijk. En dat is niet alleen per contact weer anders, maar ook per levensfase - en blijft dus een voortdurende uitdaging in steeds weer 'finetunen' & afstemmen :-)","type":"unstyled","depth":0,"inlineStyleRanges":[],"entityRanges":[],"data":{}},{"key":"57ti2","text":"","type":"unstyled","depth":0,"inlineStyleRanges":[],"entityRanges":[],"data":{}},{"key":"dbil0","text":"Voor meer informatie en uitwisseling over dit onderwerp en Femdom kun je je gratis aanmelden 👉 https://www.pleaseandtease.community ","type":"unstyled","depth":0,"inlineStyleRanges":[{"offset":95,"length":36,"style":"UNDERLINE"}],"entityRanges":[{"offset":95,"length":36,"key":0}],"data":{}}],"entityMap":{"0":{"type":"LINK","mutability":"MUTABLE","data":{"url":"https://www.pleaseandtease.community","target":"_blank","rel":"noopener"}}},"VERSION":"8.71.11"}" style="white-space: pre-wrap;">
In de nieuwe Femdom georiënteerde community Please & Tease geef ik regelmatig uitgebreid antwoord op vragen die leden elkaar stellen. Deze antwoorden deel ik zo nu en dan ook hier. De vraag dit keer luidde wat mij (en andere vrouwen) zo aanspreekt in 'domineren'...

Ik zeg wel eens dat de 'Domina' het archetype is waarin alle Godinnen in een vrouw samenkomen. Dat betekent dus een vrouw die zowel haar licht (yang) als schaduw (yin)zijde volledig omarmt & leeft. Zo'n vrouw durft alles onder ogen te zien, te voelen en naar buiten te brengen - waaronder ook haar enorm krachtige seksualiteit, die vaak onderdrukt is (> sinds het patriarchale tijdperk is het 'vrouwelijke' in zowel 'vrouwen' als 'mannen' onderdrukt). Vanuit haar seksualiteit én sensitiviteit geeft zij 'leiding' en voelt zij wat nodig is, zowel bij zichzelf als haar submissive/man. Wanneer deze man haar aanbidt/de Godin laat zijn/voelen die ze is, komt er vanzelf een 'gelijkwaardige' flow terug waarin het universum zich openbaart ;-)

Ik zie onderdanige mannen juist als heel krachtig, zonder vertroebeling van ego of andere door de maatschappij aangeleerde conditioneringen van 'het mannetje moeten zijn'. Een mooie D/s relatie voelt daardoor voor mij als thuiskomen, allebei je plek in kunnen nemen en samen groeien naar een waanzinnige magische extatische werkelijkheid, die voor geen van beiden op die manier zonder de ander ervaren zou kunnen worden. Ik heb die 'onderdanige' (of is het juist krachtige?) man dus net zo hard nodig om tot deze ervaring te komen.  

Maar ik denk ook dat dominant en onderdanig voor iedereen een andere betekenis en invulling heeft. Voor mij betekent het dat ik (zowel naar man- als vrouwpersonen, als naar  wie dan ook ;-)) mijn grenzen bewaak en het conflict niet mijd, whatever the consequences may be (ik vind het conflict interessant, omdat het aangaan ervan de relatie juist kan verdiepen en verrijken). Ook hier de ruimte geven aan yin en yang dus. Sinds ik dit doe, is mijn leven compleet veranderd en zijn er veel mensen weggevallen, alsook bijgekomen. 

Als Goddess ben ik in mijn onvoorwaardelijke relatie niet alleen maar krachtig, maar ook kwetsbaar en wil ik - indien nodig - kunnen leunen op mijn levensgezel. Hij buigt op sommige momenten, maar is zeker geen deurmat die alleen maar doet en inneemt wat ik wil. Hij heeft ook mij veel te bieden, waarbij onze 'mannelijke' en 'vrouwelijke' eigenschappen in een perfecte & unieke  samenstelling & dans samensmelten en elkaar aanvullen én uitdagen 💫 Waarbij hij net dat beetje meer vrouwelijke eigenschappen als andere overwegend mannen heeft, en ik net dat beetje meer mannelijke eigenschappen als andere overwegend vrouwen heb ;-)  

Voor mij is er ook nog een onderscheid tussen werk en privé. In mijn werk speel ik meer met mannen en ik laat hen nooit in mijn kwetsbaarheid toe. Omdat ik nogal eens geconfronteerd word met ego & behoeftigheid, ben ik vanzelf in de rol van Domina gegroeid. Ook mijn persoonlijke ervaringen uit het verleden met mannen spelen een rol, waarbij 'gebruikt' worden (zoals bij zoveel overwegend vrouwen) een veel terugkerend thema geweest is. Na een heftig ongeluk veranderde dat mechanisme; vanaf dat moment ging ik van overleven naar leven en liet ik mezelf niet meer bepalen door wat anderen vonden of wilden. 

Daardoor doe ik wat ik nu doe en geniet ik iedere dag weer van de vrijheid & verbinding die dat geeft :-) Ik heb online veel vaste sletjes, sissy's en slaafjes waar ik een intieme, bijzondere band mee opgebouwd heb en ook in mijn eigen  leven prijs ik mij gelukkig met een man die alles voor mij doet en zijn plek naast (en onder 😛) mij volledig durft in te nemen.

Voor mij is afwisseling - en eigenlijk dus de juiste mix van ingrediënten/balans - enorm belangrijk. En dat is niet alleen per contact weer anders, maar ook per levensfase - en blijft dus een voortdurende uitdaging in steeds weer 'finetunen' & afstemmen :-)

Voor meer informatie en uitwisseling over dit onderwerp en Femdom kun je je gratis aanmelden

Over de schrijver
Reactie plaatsen